Президентът Румен Радев започна консултации с политическите сили, които се

...
Президентът Румен Радев започна консултации с политическите сили, които се
Коментари Харесай

Президентът зададе четири въпроса на Мария Габриел за шансовете за управление

Президентът Румен Радев стартира съвещания с политическите сили, които се чака да покажат дали ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " намират единодушие за формулата на ръководство и съставянето на държавно управление. Срещите на президента с парламентарно показаните обединения са планувани за през днешния ден и на следващия ден (11 и 12 март).

Могат ли ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " да преодолеят разликите си; какъв е темпът на диалозите сред партньорите; подготвена ли е ГЕРБ да получи мандата за сформиране на държавно управление или договарящите имат потребност от още време; има ли партията на Борисов други варианти за сформиране на държавно управление, отвън обединението към Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов?

Тези въпроси зададе президентът Румен Радев на посочената за министър председател Мария Габриел.

" Публичната връзка сред партиите в последно време като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори ", обърна се президентът към Мария Габриел.

Публично Габриел отхвърли да отговори на въпросите на президента. Повтори единствено дежурната си фраза за нужда от разговор. " За нас е значимо да не губим от взор интереса на България. Имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че то би трябвало да е на кардинална основа и на полезности ", сподели общо Мария Габриел.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов отсъстваше от срещата с Румен Радев. На диалозите дружно с Габриел са зам.-председателите Теменужка Петкова и Деница Сачева, както и депутатът Рая Назарян.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР