Президентът Румен Радев заминава на двудневно посещение в Република Южна

...
Президентът Румен Радев заминава на двудневно посещение в Република Южна
Коментари Харесай

Румен Радев води митрополит Киприян да освещава храм в ЮАР

Президентът Румен Радев отпътува на двудневно посещаване в Република Южна Африка , съпроводен от министри и представители на бизнеса, оповестиха от пресцентъра на Президентството.

В делегацията, водена от президента, вземат участие заместител министър-председателят по икономическите въпроси и министър на превоза Христо Алексиев, министърът на туризма Илин Димитров, заместник-министрите на външните работи Велислава Петрова и на нововъведенията и растежа Стефан Савов, както и представители на бизнеса, в това число осведомителните технологии, фармацевтичната, отбранителната и други промишлености.

От пресцентъра на президентството дават информация на програмата и уговорките на президента , от което излиза наяве, че не се плануват никакви по-конкретни начинания, нито сключване на контракти и единствено на един меморандум и то на ниска равнище. Международната аудиенция на Румен Радев, евентуално авансово контрактувана, се реализира в миг, в който в страната ни вървят и то публично на фона на политическа рецесия. Интересен факт обаче е, че за ЮАР в последните месеци у нас се чу само около алтернативата, в случай че за него има издадена заповед за арест от МНС.

На 12 май българският държавен глава ще се срещне със своя южноафрикански сътрудник Сирил Рамапоза в неговата публична резиденция в Претория. Двамата президенти ще проведат диалог на " четири очи ", след което ще се проведат диалози в необятен формат сред делегациите на двете страни, в границите на които ще бъде разисквано развиването на двустранните връзки в сфери от съвместен интерес.

В рамките на визитата на българския държавен глава в Претория ще се организира бизнес конгрес , в който ще вземат участие представители на 31 български компании и браншови организации и техни сътрудници от РЮА. Очаква се по време на събитието да бъде подписан Меморандум за съдействие сред Българската търговско-промишлена палата и Южноафриканската търговско-промишлена палата.

В Парка на свободата в южноафриканската столица президентът Радев ще отдаде респект към починалите в битката за независимост в РЮА и ще сервира венец. По-късно президентът ще открие галерия в Музея на свободата " Българската поддръжка за битката на южноафриканския народ против апартейда и обществената дискриминация ".

На 13 май в Мидранд президентът Румен Радев ще участва на освещаването на първия български православен храм в РЮА " Св. Иван Рилски ". Храмът ще бъде осветлен от Старозагорския митрополит Киприан. По-късно президентът ще посети българското неделно учебно заведение и ще се срещне с наши сънародници в РЮА.

По време на визитата си в Република Южна Африка президентът Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР