Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия за заслуги в

...
Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия за заслуги в
Коментари Харесай

Румен Радев удостои културни дейци и учени с висши държавни отличия

Президентът Румен Радев връчи висши държавни оценки за заслуги в региона на културата и образованието на тържествено събитие в Гербовата зала, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Държавният глава отличи с медал "Св. Св. Кирил и Методий " - първа степен театралния, оперен и ефирен режисьор Бина Харалампиева. С медал "Св. Св. Кирил и Методий " - огърлие бе отличен акторът Владимир Пенев. Държавният глава удостои с медал "Стара планина " - първа степен поета, композитор и режисьор Михаил Белчев. Отличие с медал "Св. св. Кирил и Методий " - първа степен за заслуги в региона на образованието и науката получи и акад. Минчо Хаджийски.



,,Днешната гала на тези четирима създатели е справедливо самопризнание за техните безспорни професионални триумфи. Отличията са отражение на благодарността на цялото общество. За мен е чест да връча високите държавни оценки на тези хора. Вашият живот и достижения в действителност са образец за подражателство, те са присъщи на духовните водачи. Желая ви бъдещи креативен триумфи. На добър час!'', съобщи президентът.



,,От името на наградените имам достойнството да благодаря за това, че в годините на работа ние, всички тук, сме били видяни и отличени. Всичко сме правили за България и надали някой се съмнява в това. Благодаря ви!'', сподели от своя страна и от името на отличените композиторът Михаил Белчев.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР