Президентът Румен Радев връчи на левицата третия проучвателен мандат за

...
Президентът Румен Радев връчи на левицата третия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

БСП официално получи третия мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи на левицата третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. " Избрах да връча мандата на Българска социалистическа партия, аргументите са доста. На първо място Българска социалистическа партия е партия, която отстоява полезностите – независимост, взаимност и правдивост, които са ми близки. Българска социалистическа партия запази неприкритост и диалогичност при досегашните старания за сформиране на кабинет. Но най-важната причина – хилядите честни социалисти, които познавам ", заяви президентът.

Папката получи водачът на социалистите Корнелия Нинова. " Разбираме отговорността, която поемаме в момента. Знаем, че България е изправена пред тестване. Ще поставим всички старания да съставим постоянен кабинет с болшинство в Народното събрание, което да предприеме ограничения за смяна на досегашния модел и да подсигурява в идващите месеци непоклатимост за България ",  сподели тя.

От Българска социалистическа партия към този момент оповестиха желанието си да разговарят с всички парламентарни групи, без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. 

От Има Такъв Народ потвърдиха, че няма да поддържат какъвто и да е кабинет. Според тях единственият излаз са нови парламентарни избори. От ГЕРБ ще гласоподават срещу предлагането за държавно управление на Българска социалистическа партия. От Движение за права и свободи най-вероятно също няма да дадат своята поддръжка. Колективните органи на  " Демократична България " следва да решат дали обединяването ще взе участие в договарянията с левицата. " Изправи се БГ! Ние идваме! " ще отговорят на поканата за договаряния, само че упорстват да няма присъединяване на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Няма период, в който да бъде оповестена номинацията на Българска социалистическа партия за министър председател. Но незабавно откакто името му стане ясно, стартира да тече седемдневен интервал, в който той би трябвало да показа състава на ново държавно управление. Лидерът на левицата Корнелия Нинова разгласи, че тя няма да бъде номинирана за министър-председател и че предлагането не би трябвало да е политическа, а консенсусна фигура.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР