Президентът Румен Радев удостои с почетния знак на държавния глава

...
Президентът Румен Радев удостои с почетния знак на държавния глава
Коментари Харесай

Радев удостои с почетния знак на държавния глава народната певица и педагог Цветанка Варимезова

Президентът Румен Радев удостои с почетния знак на президента националната певица и музикален възпитател Цветанка Варимезова, която тази година отбелязва 40 години на сцената. Изнесла е над 2 хиляди концерта. От близо 20 години преподава български фолклор в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

В словото си Румен Радев означи, че Цветанка Варимезова е извънреден фолклорен реализатор и родолюбец. "Госпожа Цветанка Варимезова е измежду най-талантливите и ревностни, бих споделил, бранители на българската музикална традиция и просвета. Тя посвещава своя и професионален, и житейски път на една значима идея - да разкрива непреходната, достоверна, блестяща съкровищница на българския фолклор ", уточни президентът.

"Днес тази сцена е доста по-различна от моите подиуми по света - от огромните концертни зали, където съм се опитвала по най-достойния метод, откровен, да изразя своята страст от българската фолклорна, същинска, родна ария и да я споделя с публиката. Но през днешния ден тази сцена е по-различна. Това е моята родна сцена, на която аз съм високо оценена. България е в сърцето ми ", сподели пък Цветанка Варимезова по време на церемонията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР