Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата

...
Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата
Коментари Харесай

Румен Радев награди с орден Стара планина Васил Михайлов и Ириней Константинов

Президентът Румен Радев удостои с държавни оценки дейци на културата и изкуството.

На гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 театралните и кино артисти Васил Михайлов и Ириней Константинов бяха удостоени с ордени " Стара планина " - първа степен, предава Българска телеграфна агенция.

Румен Радев връчи медал " Св. св. Кирил и Методий " - огърлие, на клавирния възпитател, учител и дълготраен шеф на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " Милка Митева.

Държавният глава награди с медал " Св. св. Кирил и Методий " - първа степен, художника Христо Панев. Актьорът и сценичен режисьор Андрей Аврамов и ръководителят на гражданско съдружие " Епископ Йосип Щросмайер " Трифон Павлов бяха отличени с ордени " Св. св. Кирил и Методий " - втора степен.

Президентът Радев уточни, че отличените са с неоспорим престиж и техните имена са се трансформирали в едни от знаците в цяла ера от културното развиване на България. Церемонията е справедливо самопризнание за техните блестящи професионални триумфи и приноса им към културата, изкуството и духовния прогрес на страната. Примерът на културната ви задача е респектиращ и въодушевяващ освен у нас, само че и оттатък рамките на страната. Вашите достижения са мотив за персонално задоволство, само че и публичен капитал с висока стойност. Вашите триумфи са горделивост за цялата нация, съобщи президентът, който поздрави отличените.

Работата ни е такава, че е обвързвана главно с публиката, която от самото начало ни е вдъхновявала, подлагала на критика. Публиката, от която от самото начало сме черпили ентусиазъм, която е била и наш съдник, само че времето е това, което ще отсъди какъв брой дълго ще останем в нейната памет, сподели от името на наградените Ириней Константинов, който изрече признателност на публиката, на държавните институции за оценките, на околните, и на отличените си сътрудници. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР