Президентът Румен Радев удостои българския военнослужещ Димитър Георгиев с висше

...
Президентът Румен Радев удостои българския военнослужещ Димитър Георгиев с висше
Коментари Харесай

Димитър Георгиев е новият зам.-командир на Военновъздушните сили


Президентът Румен Радев удостои българския военнослужещ Димитър Георгиев с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.

Със собствен декрет президентът назначи полковник Димитър Георгиев и за заместник-командир на Военновъздушните сили.

“За мен е чест в осъществяване на конституционно отредените ми пълномощия да връча пагоните и да удостоя с висше офицерско звание български офицер. Новото звание и предопределение са самопризнание за вашата всеотдайна работа в редовете на българската войска, за демонстрираните организационни качества и отговорност, за приноса за развиването на въоръжените ни сили, съобщи Радев и добави, че това предопределение идва в миг на влошена световна среда за сигурност и растящи опасности за страната ни вследствие на войната на Русия против Украйна.

Президентът е сигурен, че насъбраният от Георгиев опит ще допринесат за рационализиране на нормативната база и подготовката на войските, на процесите по обмисляне, само че и също така ще допринесат и за подготовката на инфраструктурата и персоналния състав за приемане на новия изтребител на Военновъздушни сили и довеждането на ескадрилата в положение на оперативна подготвеност.

“Разчитам с вашето интензивно подпомагане да се доведат до дъно процедурите и да стартира подготовката за приемането на 3D радарите и другите значими планове за Военновъздушни сили. Вие поемате виновна служба заместник-командир на Въздушните сили в развой на тяхната дълбока трансформация”, уточни още Радев.

Бригаден военачалник Димитър Георгиев благодари за званието.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР