Президентът Румен Радев свиква днес от 14 часа заседание на

...
Президентът Румен Радев свиква днес от 14 часа заседание на
Коментари Харесай

Радев свиква КСНС днес заради Северна Македония

Президентът Румен Радев привиква през днешния ден от 14 часа съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Форумът, на който ще участва държавното управление и водачите на парламентарните политически сили е с оповестена тематика „ Интегриране на Западните Балкани в Европейски Съюз. Роля на Република България в разширението на Европейски Съюз и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания “.

Очаква се на съвещанието да стане ясно дали фактически име единение измежду главните държавни институции и политиците във връзка с българската позиция по отношение на югозападната ни съседка. В края на предходната година президента разгласи, че трябва да има мнение на КСНС, като най-висш политически орган, за опциите да се форсира евроинтеграцията на Северна Македония, като в това време се защитят и българските национални ползи.

Наскоро министър председателят Кирил Петков съобщи, че неговото държавно управление и сътрудници " потвърдихме съществуващите критерии за връзките ни със Северна Македония, и ги надградихме: да има бърза, очевидна и ефикасна работа на групи в обособените проблеми ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР