Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне

...
Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

Президентът връчва първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС. Ще бъде даден на Мария Габриел, номинирана за министър председател от най-голямата парламентарна група. От ГЕРБ-СДС имат желание да предложи експертно правителствоза една година.

Продължава конституционната процедура, обвързвана с образуването на държавно управление в 49-ото Народно заседание. Месец и половина след предварителните избори и след политически съвещания на президента с шестте парламентарни обединения, през днешния ден в 15.00 часа президентът връчва първия мандат за сформиране на кабинет на най-голямата парламентарна група:

" Аз чакам освен от партиите за сформиране на държавно управление, а Народното събрание би трябвало да осъзнае своята голяма роля и всичко това, което би трябвало да извърши - и приемането на бюджета и най-малко най-важните закони от Плана за възобновяване и резистентност. Логично е да се създадат всички опити за съставяне на държавно управление с първия мандат, тъй като тогава вероятността, съгласно мен, е най огромна. За експертния кабинет огромният въпрос е кой ще застане с политическа отговорност зад този кабинет и по какъв начин ще тя ще бъде разпределена ", разяснява президентът преди няколко дни.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР