Президентът Румен Радев ще удостои днес Детския радиохор на БНР

...
Президентът Румен Радев ще удостои днес Детския радиохор на БНР
Коментари Харесай

Президентът ще удостои Детския радиохор на БНР с плакет „Св. св. Кирил и Методий“

Президентът Румен Радев ще удостои през днешния ден Детския радиохор на БНР с плакет „ Св. св. Кирил и Методий “. Отличието е за извънреден принос към развиването и популяризирането на българското изкуство и просвета и във връзка 60-годишнината на Детския радиохор на БНР.

Събитията, отдадени на годишнината, се организират под патронажа на президента, показва диригентът маестра Венеция Караманова:

„ Много се веселя, че тази година влезнаха наши осъществявания в учебниците по пеене. В хора има деца от втори клас до довеждане докрай на своето приблизително обучение. Над 160 пиеси сега са в приложимост за един сезон и половина. В нашия креативен лист попадат над 800 творби, които са минали през гласовете на децата. Целият труд е, с цел да отидем на сцена и там на сцената би трябвало да кажем всичко, каквото желаеме да кажем “.

Детският радиохор ще отпразнува своя празник на 30 юни в зала 1 на Националния замък на културата от 19 часа под диригентството на Венеция Караманова, клавирен акомпанимент Светлана Ананиевска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР