Президентът Румен Радев ще свика възможно най-скоро парламента и няма

...
Президентът Румен Радев ще свика възможно най-скоро парламента и няма
Коментари Харесай

Радев: Трябва ли има на партиите повече време? Как мислите?

Президентът Румен Радев ще свика допустимо най-скоро Народното събрание и няма да протака процедурата по даването на мандатите за образуване на държавно управление.

" Трябва ли да има повече време, или не? Как мислите? Какво се случи като дадох повече време ", отвърна той с въпрос във вторник на питането дали ще повтори държанието си след изборите от 2 октомври м. година, когато удължи с месеци процедурата. 

" Особено след претенциите към президентската институция, че желае да ръководи повече време през служебното държавно управление ", добави Радев за какво няма да бави връчването на мандатите с детайл на обида.

След това президентът прикани партиите да не губят и ден, да не чакат да се завърти процедурата с даването на мандати, а  да търсят незабавно рационална формула на разговор.

Изключително значимо е партиите да се обединят към приемането на държавния бюджет, законите за плана за възтановяване и резистентност, уточни още той.

След което продължи, че пред политическите сили стояло доста комплицирано уравнение - защото по време на акцията обещавали увеличени разноски, а в това време да се резервира дефицитът от 3 %.

" Надявам се партиите да са извлекли поучения от предходните наддавания, би трябвало да се мисли прагматично ", добави той.

Радев не пропусна и обичаната си тематика като изиска " партиите да загърбят пустословието във връзка с въоръжаването на българската войска ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР