Президентът Румен Радев се обърна към представителите на синдикатите по

...
Президентът Румен Радев се обърна към представителите на синдикатите по
Коментари Харесай

Р.Радев: Трябва да мислим как да сме по-устойчиви при следващата криза

Президентът Румен Радев се обърна към представителите на синдикатите по казуса с защитните средства: 

" Не единствено в системата на опазването на здравето и превоза, на всички работни места да има защитни средства. Посетих няколко такива работни места из страната и видях отговорни ръководители и тези предприятия с помощта на тях не престават да работят. Защото, в случай че работещите спрат да работят - стопира и страната ", сподели Радев.

Трябва да знаем какво ще стане какво ще стане когато тази рецесия премине, а не да приказваме на парче - съобщи пък Димитър Манолов от " Подкрепа ". - Сега, в случай че им дадем отпуска на служащите, по-късно, когато рецесията премине, те ще бъдат лишени от отпуска. Какво да вземем за пример ще каже туризмът, за това че значително хора няма да имат физическата опция да употребяват отпуската си и да употребяват услугите на туризма. В момента невидимата ръка на пазара е бръкнала в държавния джоб и не желае да излезе оттова. Сега споделяме, че страната няма нужните средтсва, а от кое място ще ги има, откакто служащите заплащат повече, в сравнение с заплаща бизнесът като налог облага? "

Манолов добави, че не е нужна единствено да пренасяме моделите, които вършат другите страни, тъй като в множеството случаи страната няма финансовата опция да го направи. А би трябвало да се реагира съгласно опциите на страната. 

Вие поставихте фундаментален въпрос, съобщи президентът. " Трябва в този момент да забележим по какъв начин ще се действа с механизмите за работа след рецесията, фундаментално.  Трябва през днешния ден да мислим и действаме за България след рецесията. И ние подготвени ли бяхме за тази рецесия, или тя ни изненада? Трябва по този начин да пренастроим нашите механизми, че да сме по-устойчиви на идната рецесия, без значение каква е тя - дали здравословна или друга. ", добави Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР