Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“2 с представители на

...
Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“2 с представители на
Коментари Харесай

Студенти искат от Радев повече млади хора в политиката

Президентът Румен Радев организира среща на „ Дондуков “2 с представители на Студентски клуб на политолога към Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. По време на срещата студентите приканиха за по-активно включване на младежите към политическите процеси у нас и в работата на институциите. Студентите срещнаха президента с проучване на Фондация „ Фридрих Еберт “, извършено по едно и също време в 10 балкански страни, съгласно което през 2017 година българските младежи се интересуват три пъти по-малко със протичащото се у нас, спрямо 2014 година.

Продължаващата емиграция на доста младежи от България, беше откроена като един от настоящите проблеми за страната ни. По думите на Румен Радев огромният въпрос пред обществото ни през днешния ден е по какъв начин да реализираме европейска интеграция като правила, стопански благоприятни условия и стандарт на живот, тук, в България, с цел да не позволяваме повече младите ни хора да търсят самостоятелно своята професионална и житейска реализация в други страни.

Усъвършенстването на механизмите на действие и процесите на взимане на решения в Европейския съюз също бяха измежду тематиките, разисквани по време на срещата. Според младите политолози динамичните процеси в света през днешния ден изискват доста по-ефективен механизъм за взимане на решения и образуването на политики в границите на Европейски Съюз. Те са на мнение, че сегашният механизъм води до изоставането на Европейския съюз във връзка с създаването, приемането и използването на политически решения, в съпоставяне със Съединени американски щати, Китай и Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР