Президентът Румен Радев призова Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
Президентът Румен Радев призова Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

От Париж Радев настоя да бъдем приети в ОИСР

Президентът Румен Радев прикани Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/ да признае постигнатото от България за осъществяване на критериите за участие. Това оповестиха от администрацията на президента.

По-рано денем президентът Румен Радев се срещна с генералния секретар на Организацията Анхел Гурия в Париж . Той уточни, че страната ни е член на Европейския съюз от 10 години, дава отговор на критериите за участие и е част от всички работни органи на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

" Кандидатурата на България за участие се поддържа и от всички 22 държави-членки на Европейски Съюз, които вземат участие и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", съобщи Румен Радев. Той добави, че макар че не е член на Организацията, България съблюдава и работи за одобряването на избраните от нея интернационалните стандарти в търговията.

Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия удостовери готовността на организацията за засилено съдействие с България по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той открои образованието, опазването на здравето и други сфери, в които може да бъде задълбочено двустранното партньорство с България.

Припомняме, централата на Организация за икономическо съдействие и развиване е в Париж. В организацията членуват 35 страни, от които 22 са от Европейски Съюз.

През 2016 година беше призната Латвия, а Литва сега завърши процеса по кандидатстването си. Чехия, Унгария, Полша и Словакия се членове на Организацията за икономическо сътрудничество и раз от 20 години. Естония и Словения се причислиха през 2010 година Единствените страни от Европейски Съюз, които към момента са отвън организацията, са България, Румъния и Хърватия, Кипър и Малта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР