Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора

...
Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора
Коментари Харесай

Радев пристигна в Черна гора заедно със съпругата си

Президентът Румен Радев дойде на публично посещаване в Черна гора по покана на черногорския си сътрудник Мило Джуканович.

Българският държавен глава и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от Джуканович и неговата брачна половинка с публична гала на следващия ден в президентската резиденция в остарялата черногорска столица Цетине, прецизираха от прессекретариата на президента.

Ще има среща на президентските двойки, а по-късно Румен Радев и черногорският му сътрудник ще беседват на „ четири очи “. Предвидени са също по този начин пленарни диалози на двете делегации, оповестиха от прессекретариата на президента.

Задълбочаването на двустранното съдействие в стопанската система, образованието, науката, нововъведенията и технологиите, партньорството в областта на сигурността и защитата, районното съдействие в Югоизточна Европа, както и европейската вероятност на Черна гора се чака да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на формалното му посещаване.

В Подгорица Румен Радев ще беседва с черногорския министър председател Дритан Абазович и с ръководителя на парламент Даниела Джурович.

Българският президент ще участва и на разкриване на изложбата „ Черна гора и България 1878-1918 година “, направена по взаимен план на държавните архиви на Република България и Черна гора. Тя показва исторически документи, свързани с двустранните връзки сред двете страни от интервала 1878-1918 година и представляващи следващото доказателство за дълготрайните връзки сред нашите две страни и нации, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР