Президентът Румен Радев потвърди, че ще издаде указ за назначаване

...
Президентът Румен Радев потвърди, че ще издаде указ за назначаване
Коментари Харесай

Радев ще е готов със служебния кабинет още във вторник

Президентът Румен Радев удостовери, че ще издаде декрет за назначение на служебно държавно управление още на 11 май, във вторник, когато би трябвало да разпусне 45-ото Народно събрание и да насрочи датата на предварителните парламентарни избори. 

" Вече обясних и това е значимо да го кажа още един път. За да имаме избори на 11 юли, би трябвало да изчакаме да пристигна най-малко 11 май, с цел да издам декрет за назначение на служебно държавно управление. Ще направя всичко допустимо по най-бързия метод да имаме служебно държавно управление. Служебното държавно управление има доста дребен времеви мандат – упованията към него са големи, отговорностите са огромни и е въпрос на баланс ", акцентира още веднъж президентът и още един път кажа, че служебният министър-председател ще бъде българин и мъж, което по-думите му към този момент било задоволително да се знае.

Със сигурност този мъж няма да е някогашният министър на образованието, а сега е декан на Юридическия факултет на Софийския университет Даниел Вълчев - той съобщи през днешния ден пред bTV, че не е канен за поста. Другите двама, които се спрягат през последните дни са хора от екипа на Радев - Бойко Рашков, който е член е на Правния съвет на президента, и Стефан Янев, който поучава президента по въпросите за националната сигурност. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР