Президентът Румен Радев отправи остра критика както към премиера Бойко

...
Президентът Румен Радев отправи остра критика както към премиера Бойко
Коментари Харесай

Радев: Защо Гешев не вижда корупция в правителството?

Президентът Румен Радев насочи остра рецензия както към премиера Бойко Борисов и подопечните му служби, по този начин и към основния прокурор Иван Гешев поради абсурда с публикуваните записи на телефонни диалози с хипотетично присъединяване на президента. На брифинг пред медиите през днешния ден Радев съобщи:

" Първият и най-съществен съгласно мен въпрос е връзката министър председател - основен прокурор. Вече всички са наясно кой в действителност подслушва и осъществя СРС-ата, това е ДАНС. На кого е подчинена ДАНС? Пряко на Министерския съвет по закон и функционално непосредствено на министър-председателя. Въпросът е – знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и създават президента, и то в жестоко нарушаване на закона? И в случай че го е знаел, за какво е позволил закононарушението? Ако не го е знаел, това значи, че имаме за министър председател човек, който е некадърен да ръководи тези значими служби. Това разясних през днешния ден в отговор на въпроси на публицисти.

Едва след ДАНС идва прокуратурата, която също бърза да развее СРС-та в нарушаване на закона в общественото пространство, очевидно в нечий интерес. Покрай " епичната " битка с контрабандата министър председателят последователно си присвои правото всяка сряда, а и по доста други мотиви, да привиква основния прокурор и ръководителя на ДАНС. И около това " преборване " на контрабандата дали не се преборват и неуместните? Само запитвам – това са значими въпроси.

Проблемът не е единствено в бруталната офанзива против президента, а в метода на ръководство на страната, в управлението, контрола и потреблението на службите и правоприлагащите органи, в спазването на закона от тяхна страна. Всичко това рефлектира върху устоите на демокрацията и правата на българските жители. Тук занапред ще би трябвало да се дава отговор на доста въпроси.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР