Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като командир на

...
Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като командир на
Коментари Харесай

Радев удостои полковник Ганецовски със звание „бригаден генерал“

Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като пълководец на База за командване, ръководство и наблюдаване и го назначи на длъжността заместник-командир на Съвместното командване на силите. Решението ще влезе в действие от 1 януари 2023 година

На гала в Гербовата зала на Президентството президентът удостои Ганецовски с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.

По думите на президента новата служба значи и по-голяма отговорност. „ Динамичните промени в геополитически подтекст и растящите опасности пред националната и групова сигурност изискват Въоръжените сили в доста по-динамичен порядък да развият съответни отбранителни качества, висока подготовка на щабовете и формированията, нараснала оперативна съгласуемост с нашите съдружници “, сподели Радев на Ганецовски. Според президента това постанова дейно командване и ръководство на всички равнища. 

Макар и на оперативно равнище, Съвместното командване на силите остава значима част от процесите по обмисляне и подготовка на взаимни интервенции по трите задачи на Въоръжените сили на обмисляне и управление на взаимни национални и многонационални интервенции, както и подготовката, обезпечаването и управлението на контингентите на Въоръжените ни сили по задачи и интервенции зад граница, сподели още Румен Радев. Той добави, че след сполучливата сертификация на батальонната бойна група в Ново село, остават значимите задания по нейното съответно действие и съгласуваност сред Въоръжените сили на другите страни, които вземат участие в нея.

„ Свидетели сме на събития и процеси, които изцяло отначало ще пренапишат теорията и практиката по основаване на бойни качества от Въоръжените сили “, съобщи Христо Ганецовски. Той подсигурява, че „ няма да пожали време и старания, с цел да извърши със наличие оказаната му чест “.

На церемонията участваха служебният министър на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР