Президентът Румен Радев определи заявката на обвиняемия бизнесмен Васил Божков

...
Президентът Румен Радев определи заявката на обвиняемия бизнесмен Васил Божков
Коментари Харесай

Президентът определи заявката на Божков за политически проект като несериозна

Президентът Румен Радев дефинира поръчката на обвинения предприемач Васил Божков за политически план като несериозна и сложна за реализация.

"Смущаващо е, че обвиненият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители. Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят чувството за замяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт ", съобщи Радев при визитата си в община Генерал Тошево.

Държавният глава разяснява и изнесения през вчерашния ден запис на министъра на земеделието Десислава Танева и уточни, че не е сюрпризиран.

"Министър Танева изрече на глас цялата философия на кабинета - разпределение на пари измежду близки до властта компании, без оглед на крайния резултат и прикриване на измамите ", акцентира президентът.

Попитан дали приема обяснението "Мълчете, с цел да не ни спрат парите от Европа ", Радев отговори, че очевидно "има опити да ни накарат да не имаме вяра на това, което чуваме ".

"При тези кавги за Брюксел ще става все по-трудно да поддържа корупционното статукво в България ", посочи той.

Във връзка с възможното удължение на изключителната епидемиологична конюнктура, президентът уточни, че към момента няма ясни критерии за дейностите, които се подхващат в битката с ковид.

"Влязохме в това изключително състояние без някакви ясни критерии и излизаме от него внезапно също без ясни критерии. Тук за е мен огромният риск ", добави Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР