Президентът Румен Радев определи случая със съветника му Пламен Узунов

...
Президентът Румен Радев определи случая със съветника му Пламен Узунов
Коментари Харесай

Радев за видеото с Пламен Узунов: Не коментирам ченгеджийски похвати


Президентът Румен Радев дефинира случая със съветника му Пламен Узунов като " ченгеджийски прийом ". След срещата на върха на НАТО в Брюксел президентът бе помолен да разяснява записа, в който Узунов прибира плик с незнайно наличие от някогашния митнически началник Петко Петков.

" Чух всевъзможни тълкования. Явно фантазиите на някогашния министър председател извират от опита му с пълнене на шкафчета с евро и злато. Случаят не е подобен. Имам вяра, че България рано или късно ще има прокуратура, която ще се заеме с същинските закононарушения и грабежи. Това е следващата конспирация. Не е укоримо човек да се среща с някогашен представител на митниците, който 20 година не е в тази система. Укоримо е, когато министър ръководител разпорежда на настоящ началник на митниците да прикрива закононарушения, тъй като някъде бил заречен. Визирам “Ало, Ваньо”. Няма да разясня ченгеджийски похвати ", бяха думите на Радев.

" Това е следващата конспирация. Вече 5 години и аз, и моите съветници, и моето семейство сме подложени на непрекъснати офанзиви и клевети. Поръчителят е един, само че не желая да го загатвам с мнения. Не желая да ги легитимирам тези спекулации, внушения. Целта им е една “, сподели още президентът.

По отношение на тематиките, дебатирани на срещата на върха в НАТО, Радев съобщи, че Китай се разисква не като непосредствена опасност, а като предизвикателство за бъдещето.

" Знаете големият растеж на стопанската система в Китай, мощта на тази страна, която към този момент заделя втория по величина боен бюджет, създава високотехнологични оръжия. Но в това време дано не забравяме, че Китай е голям търговско-икономически сътрудник на всички страни от НАТО, на Европейския съюз и нашите стопански системи са извънредно свързани ", разяснява Радев, представен от БНР.

Да не забравяме, че това е голям стопански сътрудници и стопанските системи ни са мощно свързани ", сподели президентът и акцентира, че във връзка с Русия няма смяна в позицията на НАТО от 2014 година, само че има такава в мотивацията на американския президент Байдън преди срещата му с съветския държавен глава Владимир Путин, а тя е за търсене на всички вероятни способи за понижаване на напрежението.

" Има смяна от през днешния ден и това е решимостта от стана на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е стимулиран за срещата с президента на Русия Владимир Путин в сряда да се търсят общи сфери за съдействие, да се търсят всички вероятни способи за понижаване на напрежението ".

Държавният глава сподели още, че предложенията му Алианса да не се развива като пазар, а като съюз на страни, които дружно развиват нови технологии, са намерили място в новата идея на НАТО и изрази удовлетворение от това.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР