Президентът Румен Радев определи руската военна операция в Украйна като

...
Президентът Румен Радев определи руската военна операция в Украйна като
Коментари Харесай

Румен Радев: Това е недопустимо!

Президентът Румен Радев дефинира съветската военна интервенция в Украйна като неприемлива.

" В ход е пълномащабна стандартна интервенция на Руската федерация с всички вероятни сили и средства за нанасяне на удари по сериозни инфраструктури на цялата територия на Украйна, което е безусловно неприемливо.

Недопустимо е в 21-и век в Европа бомбардировачи да нанасят удари по прилежаща страна. Към момента няма директна военна опасност за сигурността на България, само че има опасности ",каза Радев на незабавния съвет на институциите.

В нея вземат участие ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, отраслови министри от кабинета, и членове на управленията на службите и на Българската войска.

" България прави оценка рисковете, касаещи въздушните и морските пътища, енергийните трасета и цялата система на доставки. Търсят се всички вероятни разновидности да няма спиране на енергийните доставки на газ, нефт, храни и артикули от първа нужда, които ни касаят. ", сподели президентът след края на незабавната среща.

Той увери, че се работи за намиране на всевъзможни различни трасета за доставки, подхващат се и действия за отбрана на България в киберсигурността.

В ход са и конкултации с НАТО.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР