Президентът Румен Радев оповести, че България ще дари голямо количество

...
Президентът Румен Радев оповести, че България ще дари голямо количество
Коментари Харесай

Радев: България ще дари голямо количество Covid ваксини на Скопие

Президентът Румен Радев оповести, че България ще подари огромно количество ваксини против ковид на Скопие.

Държавният глава сподели, че се разисква концепцията държавната помощ в туризма да бъде употребена за безвъзмездни лагери на възпитаници и студенти от Република Северна Македония в българските планински и морски курорти:

„ Да прекарат част от ваканциите си и това да бъде ангажимент на тези хотели, които с държавната поддръжка да обезпечат изцяло престоя и да имаме някаква просветителна, някаква филантропична стратегия. Ако ние успеем това да го реализираме, това в действителност ще бъде най-важната крачка за превъзмогване на десетилетната агитация и опълчване на хората от нашите две страни ".

Италия поддържа българската позиция по тематиката за разширение на страните от Западните Балкани. Това сподели президентът Румен Радев след среща в Рим с италианския си сътрудник Серджо Матарела. Радев акцентира, че прогрес по европейското разширение ще има при безапелационни позиции на самите страни претенденти.

„ Обясних доста ясно българската позиция - че ще имаме прогрес по въпроса на разширението, когато и самите страни показват ясно, изрично, необратимо тяхната воля за прогрес. Това се вижда, това към този момент си прави оценка от доста европейски водачи. Президентът Матарела е напълно взаимен с нашата позиция. Всички желаеме да забележим допустимо най-бързо тези страни по техния европейски път, само че има ясни критерии за участие, тъй че всяка страна би трябвало да покажа, че стабилно и необратимо ги извършва ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР