Президентът Румен Радев очаква политиката в сферата на отбраната, независимо

...
Президентът Румен Радев очаква политиката в сферата на отбраната, независимо
Коментари Харесай

Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната

Президентът Румен Радев чака политиката в областта на защитата, без значение от името на министъра, да отстоява българския интерес и да води до резултати.

Държавният глава не разяснява причините за отстраняването на Стефан Янев, само че сподели, че очаквал повече от него като боен министър.

Президентът Румен Радев оцени като сполучлива работата на Стефан Янев като длъжностен министър председател.

" Стефан Янев беше сполучлив министър-председател в един сложен миг. Именно неговото държавно управление стартира смяната и сподели, че страната може да се ръководи по различен метод. Той върна вярата на хората. Това държавно управление провежда почтени избори, които докараха сегашните ръководещи на власт. Но като министър на защитата чаках повече и като самодейност, и като ангажимент към проблемите на Българската войска, и като работа по процесите за рационализация ".

Това съобщи президентът Румен Радев преди присъединяване си в церемонията по връчване на годишните награди за български производители „ Златна мартеница “.

" Понеже за следващ път вървят някакви клюки за някакъв мой политически план, желая да заявя, че не върша нов план, извършвам прецизно конституционните си отговорности ", акцентира президентът.

Държавният глава оцени като добра работата на непрекъснатия представител на България в НАТО Драгомир Заков, който е новият министър на защитата. Радев чака Заков да навлезе в комплицираните проблеми и дълбоките процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен.

" Познавам работата на господин Заков. Моето мнение за неговата работа е доста положително. Очаквам той да успее да предложи решения на комплицираните процеси ", акцентира Румен Радев.

" Разбира се, чакам да успее да навлезе в комплицираните проблеми и дълбоки процеси. От Брюксел не постоянно човек може да добие действителни показа. Очаквам политиката в областта на защитата да отстоява българския интерес и да води до действителни резултати. Изпълнението на признатите ограничения са сериозно значими. Тази братоубийствено срамна експанзия, тази война, заслужава наказания. Що се отнася до военно съоръжение - това е решене в пълномощията на българското държавно управление ", приключи той. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР