Президентът Румен Радев обяви, че започва консултациите с парламентарно представените

...
Президентът Румен Радев обяви, че започва консултациите с парламентарно представените
Коментари Харесай

Какви са реакциите на партиите след обявеното начало на консултациите

Президентът Румен Радев разгласи, че стартира консултациите с парламентарно показаните партии. Първи са ГЕРБ-СДС от 13 часа.

Христо Иванов от " Демократична България " разяснява, че в даването на повече време по отношение на връчването на мандатите има логичност, защото е належащо в Народното събрание бюджетът да бъде прегледан, както и Планът за възобновяване.

" Случвало се е да се забави процедурата с мандатите. Логиката на Конституцията не е да се съблюдават периоди, а е да стане държавно управление.Въпросът за кабинет не е в прилагателните. За мен смисълът е да има държавно управление на антикорупционен консенсус. С всеки от мандатите има логичност да се сътвори държавно управление. Очевидно би трябвало да има държавно управление. За нас сериозният диалог е с втория мандат ", съобщи Христо Иванов.

Според него още в първия ден от " Демократична България " са внесли техен вид за военна помощ за Украйна.

" Това е въпрос за рационализация на армията. И това, което сме внесли, покрива всички тематики за рационализация. Ние, давайки оръжие, без да се лишаваме от нищо, спомагаме за модернизацията ", добави Христо Иванов.

Той добави, че Демократична България са водили неофициални диалози със Соломон Паси и Росен Плевневлиев, само че те не са били за държавно управление.

Андрей Гюров от " Продължаваме Промяната " съобщи, че е право на президента да реши по какъв начин да бъдат раздадени мандатите.

" Парламентът заработва на бързи обороти, тъй че има доста неща, които би трябвало да се свършат. Със сигурност няма заплаха за България от решение за военна помощ за Украйна. Разбрахме се на председателски съвет за бързо образуване на непрекъснатите комисии, тъй че този въпрос да мине през външна комисия, да се направи добър спор и това решение да влезе в зала. Ние сме изразили кардинална поддръжка. Няма да внасяме наш текст ", добави Андрей Гюров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР