Президентът Румен Радев назначи Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните

...
Президентът Румен Радев назначи Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните
Коментари Харесай

Президентът назначи Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили

Президентът Румен Радев назначи Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили и го удостои с висше офицерско звание бригаден военачалник.

 

Назначаването на бригаден военачалник Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили е в миг на влошена световна среда за сигурност и растящи опасности за България, поради войната на Русия против Украйна, акцентира президентът Румен Радев.

 

Той добави, че това слага още по-високи условия към отбранителните качества на армията ни, към процесите на рационализация и към постигането на високо равнище на съгласуемост с нашите съдружници. За оправянето с дефицита на запаси, неведнъж отлаганите стратегии за рационализация и за повишение на мотивация на военните, са нужни командири с управителни качества и отговорност, акцентира Радев:

" Убеден съм, че насъбраният от вас опит на разнообразни позиции, на тактическо и оперативно равнище ще допринесат и за нещо доста значимо - подготовката на инфраструктурата и на персоналния състав за приемането на новия изтребител на Военновъздушни сили и довеждане на ескадрилата в положение на оперативна подготвеност ".

Без мощен въздушен капацитет напъните на другите типове въоръжени сили и на институциите са обречени на крах, уточни заместник-командирът на Военновъздушни сили бригаден военачалник Димитър Георгиев:

" Тук измежду вас са хората, с които през всичките тези години ние сме се борили да спасяваме, да оцеляваме и да развиваме българските Военновъздушни сили в условия на хронична ресурсна осигуреност, недоумение и различия с военното и политическо управление на министерството на защитата. Поетът е написал, че пътят е заплашителен, само че прочут. За мен пътят на Военновъздушни сили е нито заплашителен, нито прочут. Пътят ни желае труд, неизменност и разсъдък, с цел да изградиме едни по-силни и по-боеспособни военно-въздушни сили, съответни на провокациите за националната сигурност ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР