Президентът Румен Радев направи обръщение към нацията в последния ден

...
Президентът Румен Радев направи обръщение към нацията в последния ден
Коментари Харесай

Румен Радев: В неделя санкционирайте тези, които бъркат в джоба и ограбват бъдещето ни

Президентът Румен Радев направи послание към нацията в последния ден от предизборната акция. В словото си президентът прикани всички да идат до урните в неделя:

Уважаеми сънародници,

В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият избор за годината.

Изборите през април и юли оставиха България без постоянно държавно управление. Пред страната стоят неотложни задания, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, само че всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които идващото Народно заседание би трябвало да взема решение, и тези проблеми вършат неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които към този момент страдаме и през днешния ден.

Последните два състава на Народното събрание живяха малко, не излъчиха болшинство, само че бяха стадии от пътя, който ще ни изведе от рецесията. В тях се чуха значими хрумвания, значими оферти, истини и отзиви, които способстваха за възобновяване на демократичния спор.

В неделя следва да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, само че и да определим какво бъдеще желаеме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната рецесия. Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат въздействие в определянето на нашата обща орис. Нека всеки от нас даде своя свободен, съзнателен и виновен глас.

Мнозина не гласоподават, тъй като се опасяват да не бъдат излъгани. Но изборите са таман противоположното: опция да санкционирате лъжата. Да санкционирате тези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния образ на властта. Да зададете посоката, в която желаете да се развива България. На изборите жителят е арбитърът. Възползвайте се от тази опция.

И колкото повече българи кажат думата си, толкоз по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкоз по-слаба ще бъде мафията, която разчита на публичната незаинтересованост.

Скъпи съотечественици,

Нека всеки, които милее за България, както тук, по този начин и надалеч от Родината, даде своя глас за нейното бъдеще в неделя, 14 ноември.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР