Президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за противодействие на

...
Президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за противодействие на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за противодействие на корупцията

Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. В известие от прессекретариата на президента се споделя, че Радев оспорва по принцип закона в неговата целокупност.

Корупцията е отрицателно събитие с многостранни измерения и посредством нея се овладяват съществени лостове на държавното ръководство от частни стопански ползи, които оказват влияние върху процесите на взимане на решения в своя изгода посредством противозаконни и постоянно скрити форми на напън или въздействие. Корупцията лимитира главните права и свободи на жителите, ерозира доверието в страната, затруднява икономическото развиване и вложенията и краде от благосъстоянието на нацията.

Според президента противодействието на корупцията не може да се ограничи единствено до ограниченията, планувани в признатия закон. Тези ограничения, въпреки и нужни, не са задоволителни за ефикасното противопоставяне на корупцията, каквито са упованията на обществото.

В претекстовете за връщане се показва значителното противоречие на Закона с поставената в него цел – дейно противопоставяне на корупцията, както и отклонения от съществени начала на Конституцията и интернационалните контракти, по които Република България е страна. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР