Президентът Румен Радев критикува действия на кабинета Петков за прибързаната

...
Президентът Румен Радев критикува действия на кабинета Петков за прибързаната
Коментари Харесай

Румен Радев критикува Петков: Прибърза за Северна Македония

Президентът Румен Радев подлага на критика дейности на кабинета " Петков " за прибързаната аудиенция на премиера ни в Северна Македония и за.

Думите си той съобщи пред публицисти по време на събитието " The World Ahead 2022 ", проведено от изданието " The Economist ".

Държавният глава не е удовлетворен и от срещите на своя със сепаратистката " .

Тези срещи, по думите му, не способстват за напредъка на нашата съседка по пътя към Европейски Съюз. Всякакви искания за взаимност във връзка с цивилен права са контрапродуктивни, безапелационен бе той.
 Тома Биков усеща високо напрежение сред Радев и Кирил Петков поради „ Бугаргаз “
Тома Биков усеща високо напрежение сред Радев и Кирил Петков поради „ Бугаргаз “

Той вижда безучастие от властта

Македонските българи се борят за пълноправие, което да бъде обезпечено в тяхната Конституция с вписването им паралелно с другите елементи от наро да, изясни Радев.

Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство , които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски, сподели българският държавен глава, визирайки сепаратистката неразрешена организация ОМО " Илинден ".

Затова, съгласно него, всяко преждевременно дейности на българското държавно управление, всеки авансово положителен сигнал, може да се пояснява превратно като отстъпка от българската страна .

Попитан дали държавното управление ни е прибързало с визитата в Македония Радев отговори: " Мисля, че визитата на премиера беше преждевременно ". Държавният глава показа, че е имал откровени диалози с него. Все отново той е удовлетворен, че сред двете страни има разговор.

" Моята паника е за инфлацията, за галопиращите цени, за покупателната дарба на българите, за тяхната опция да се оправят с все по-растящите сметки и разноски , моята паника е за българската енергетика ", посочи той.

Помолен да разяснява проблема с " Булгаргаз " Радев съобщи, че когато кабинетът прави смени в управлението на сдруженията, би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставките на газ, че ще де реализиран по-добри условия за България и по-добри цени, акцентира министър председателят.

Надявам се кабинетът да не се изкушава по насадения управнически модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за кавга и пробутване на частни ползи , който обвиняваше в нарушаване на закона, посочи Румен Радев. Ако се употребява същият метод, то няма да реализираме по-различни резултати от наследството на Борисов, разяснява президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР