Президентът Румен Радев, който бранеше месеци наред Кирил Петков и

...
Президентът Румен Радев, който бранеше месеци наред Кирил Петков и
Коментари Харесай

Радев нападна ПП: Беше грешка, че допуснах такива хора

Президентът Румен Радев, който бранеше месеци наред Кирил Петков и Асен Василев, изведнъж нападна остро " Продължаваме Промяната " като разгласи за своя неточност, че е позволил да откраднат очакванията и даже заприказва за шмекерия. Той направи това пред публицисти в Тирана, където ще съставлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се организира в страна от района.

" Дали се срещам постоянно с господин Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата неистина на господин Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият измамен, когато се доверих на тези хора. Беше неточност, че позволих такива хора да откраднат очакванията ни за смяна. За страдание, българите получиха неистина. Ще надживеем тази шмекерия ",  заяви  Радев в Албания. По думите му като общество би трябвало да кажем не на апатията, с по-висока изборна интензивност и законни институции. 

Повод за реакцията на Радев са думи на съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василе, който обвини преди дни, пред Нова телевизия, президент в дейности, които са саботирали кандидатурата на България за влизане в Шенген. Василев не се съгласи с думите на Радев, че изявлението на нидерландския министър председател е било цинично.

Бивишият финансов министър изтъкна и постоянно припокриващите се позиции на президента и водача на ГЕРБ Бойко Борисов през последните месеци:  " Виждаме, че сега има доста тясно взаимоотношение сред служебното държавно управление и ГЕРБ. Има доста срещи сред президента и господин Борисов, които са се случили през последните няколко месеца и има доста ясно стиковане и съгласуване на дейностите. Както от позиция на възобновяване на фрагменти, по този начин и от позиция на възобновяване на порочни практики. "

 

 

Президентът посочи, че не е добре за Европа България да бъде държана отвън Шенген, защото покрива всички критерии. Според него става въпрос за субективни аргументи, когато една или две страни не ни поддържат за шенгенското пространство.

Държавният глава ще е на среща, в която водачите на 27-те и шестте страни от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развиването на политическия разговор с Европейски Съюз, превъзмогването на отрицателните социалноикономически последствия от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена рецесия, провокациите пред сигурността, миграционният напън, битката с тероризма и проведената престъпност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР