Президентът Румен Радев коментира тежкото криминално деяние с убит полицай

...
Президентът Румен Радев коментира тежкото криминално деяние с убит полицай
Коментари Харесай

Румен Радев: МВнР да извика турския посланик и да изискаме съвместно разследване

Президентът Румен Радев разяснява тежкото престъпно действие с погубен служител на реда на границата с Турция. 

" Това е невиждан случай, доколкото досега е известно - от територия на друга страна да се стреля по наш служител на реда. Очаквам външно министерство да извика турския дипломат и да пожелаеме взаимно следствие ", сподели президентът пред публицисти в Египет, оповестява Българска национална телевизия.

Той настоя да се изяснят аргументите за нещастието, да е явен виновникът и да се вземат незабавните ограничения. Настоявам от дълго време да се одобри България в шенгенското пространство, подсети Радев. Ние сега сме външна граница на Европейския съюз, поемаме сериозен миграционен напън и би трябвало да усетим взаимност с нашите европейски сътрудници, добави Румен Радев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът съобщи също, че още на следващия ден ще предложения политическа партия „ Възраждане “ на съвещания преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление.

Румен Радев е в Египет, дружно с ръководена от него делегация, за присъединяване в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата. Повече от 100 водачи от целия свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел Шейх.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР