Президентът Румен Радев коментира, че следващата седмица ще обяви първото

...
Президентът Румен Радев коментира, че следващата седмица ще обяви първото
Коментари Харесай

Радев: Няма как някоя партия да управлява сама, нужно е да се разберат помежду си

Президентът Румен Радев разяснява, че идната седмица ще разгласи първото съвещание на Народното събрание.

По думите му издигането на нови червени линии, и то след изборите, и търсенето на всевъзможни аргументи за отвод от коалиция издават страха на партиите да поемат отговорност за ръководството през зимата.

" Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя напълно с техните визии. Изключително значимо е те да намерят общия език. Ще дава всички условия по Конституция, тъй че да има задоволително време за разговор, за търсене на консенсус и да се образува управническо болшинство ”, сподели още президентът.

Според президента и миналите избори не са съумели да пречупят наклонността за отчуждаване от партиите и от властта.

" Този избор не даде опция на никоя партия да ръководи сама и не дадоха опция за елементарно образуване на коалиция. Това е явен знак към партиите, че хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения и ползи ”, безапелационен е Радев.

По думите му България има потребност от работещ парламент и стабилно постоянно държавно управление.

" Сега не е време за безволие, не е време за тяснопартийни сметки. България има потребност от парламент. Върху него се крепи нашият парламентарен модел на ръководство. Сега е време да се поеме отговорност и за политическа храброст ”, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР