Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на

...
Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на
Коментари Харесай

Радев със съболезнования към семейството и близките на Любомир Коларов

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на фамилията и околните на Любомир Коларов във връзка кончината на българския публицист и държавник. Това заяви прессекретариатът на президента. Любомир Коларов почина на 23 юни след дълготрайно боледуване.

" Любомир Коларов е ярък образец за професионализъм и висок морал, за почтено извървян житейски път ", показва в съболезнователното писмо президентът. Румен Радев отбелязва дългогодишния креативен път на Любомир Коларов и основаните от него документално-публицистични филми, авторски излъчвания и знакови изявленията, които ще останат вечно в спомените на феновете и златния фонд на публичната телевизия.

" През годините Любомир Коларов в никакъв случай не престана да брани и отстоява своята истина и не се примиряваше пред опитите за замяна на морала и полезностите в българската политика ", декларира още Румен Радев. Той добавя, че с дейната си социална активност Коларов е съдействал за увековечаването на подвига на борците за национално избавление и съхраняването на историческата ни памет. 

Любомир Коларов е бил главен редактор в Българска национална телевизия, народен представител в XXXVII Народно заседание, както и ръководител на Комитета по пощи и далекосъобщения. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР