Президентът Румен Радев е приветствал . Така той отговори на

...
Президентът Румен Радев е приветствал . Така той отговори на
Коментари Харесай

Румен Радев приветства инициативата за среща на върха ЕС-Русия

Президентът Румен Радев е приветствал. Така той отговори на въпрос на „ Хоризонт “ за отношението на страната ни към предлагането на Франция и Германия на срещата на европейските водачи.

„ Тук става дума не просто за отношението ни към Русия, а за равнището на упоритостите ни като съюз и неговата световна роля “, акцентира президентът.

„ Не единствено изрично поддържах, само че и приветствах тази самодейност за актуализация на тактиката във връзка с Русия, тъй като дали ще бъдем световен фактор или ще бъдем фен на световната сцена, където се състезават сериозните играчи като Съединени американски щати, Китай, Русия. В геополитиката е необходим натурализъм “.

Ва срещата на върха на Европейски Съюз.

Държавният глава сподели още, че въпросът с унгарския закон за хомосексуалните общности се е вклинил ненадейно в дневния ред на Европейския съвет и след бурни диспути е бил снет също по този начин ненадейно.

„ Разбира се, имаше някои прекомерно прочувствени изявления, само че няма драма. Слуховете, че виждате ли, поради този закон Унгария ще бъде изхвърлена от Съюза или сама ще го напусне, са мощно пресилени. Няма по какъв начин да стане “.

Осъждането на Унгария няма да реши казуса, сподели още президентът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР