Президентът Румен Радев е на посещение в Испания по покана

...
Президентът Румен Радев е на посещение в Испания по покана
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев е на визита в Испания по покана на крал Фелипе VI

Президентът Румен Радев е на посещаване в Испания по покана на крал Фелипе VI.

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала в двореца „ Сарсуела “ от крал Фелипе VI и кралица Летисия.

В Мадрид президентът ще беседва с премиера Педро Санчес, както и с председателката на долната камара на испанския парламент, Конгреса на депутатите, Меричел Батет.

След обед президентът ще открие испанско-български бизнес конгрес. В него ще вземат участие представители на български компании от IT бранша,  туризма, земеделието и строителството. Те ще показват опциите за вложения у нас и ще обсъдят общи планове със свои сътрудници от Испания.

В рамките на визитата  си в Мадрид президентът ще беседва с генералния секретар на Световната организация по туризъм, а довечера ще се срещне с представители на българската общественост в страната. Очаква се в срещата да вземат участие представители на над 50 български асоциации в Испания.

В петък Румен Радев ще посети Логистичния център за въоръжение и проучване  покрай Мадрид и ще организира демонстрационен полет на изтребител Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските Военновъздушни сили.

Държавният глава ще прегледа Оперативния център на Южното командване на НАТО.

В края на визитата президентът ще посети централата на футболния клуб Реал Мадрид на стадион " Сантяго Бернабеу " в испанската столица и ще се срещне с Флорентино Перес, президента на кралския футболен клуб. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР