Президентът Румен Радев е бил контактен със заразен с коронавирус

...
Президентът Румен Радев е бил контактен със заразен с коронавирус
Коментари Харесай

Естония: Румен Радев е бил контактен с COVID позитивен преди да пристигне в Талин

Президентът Румен Радев е бил контактен със инфектиран с ковид. Това разгласи естонският държавен глава Керсти Калюлайд в профила си във Facebook. Това е повода визитата на Радев в Естония да бъде прекъсната.

Керсти Калюлайд оповестява и че българският президент не е посетил формалната вечеря, планувана през вчерашния ден след срещата на самодейността "Три морета ".

"Срещата на върха на самодейността "Три морета ", провела се през вчерашния ден, може да се смята за сполучлива. Имахме и доста бизнес диалози с президента на България Румен Радев и Естония съобщи организацията на идната среща на върха на България. За страдание трябваше да отменим формалното посещаване на българския държавен глава, планувано за през днешния ден, защото през вчерашния ден следобяд стана ясно, че президентът Радев е бил в контакт с COVID-19 положителен, преди да дойде в Естония. След като информацията доближи до Естония, бяха подхванати всички нужни ограничения и българската делегация беше изолирана е хотела. Ето за какво българският държавен глава не участва и на вчерашната вечеря на самодейността "Три морета ". Говорих с президента Радев по телефона тази заран и се съгласихме, че при тези условия анулацията на визитата е единствената вярна стъпка ", показва естонският президент в обществената мрежа.

Официалната аудиенция не стартира тази заран, както беше планувано - с двустранни и пленарни диалози и срещи на президента с премиера Ратас и с ръководителя естонския парламент.

От прессекретариата на президента преди обяд оповестиха, че "предвид състоялата се през вчерашния ден среща сред двамата в Талин в границите на самодейността "Три морета ", двамата взеха решение за отсрочване на визитата на българския държавен глава в Естония, заради усложнената конюнктура от ковид и невъзможността да бъдат изпълнени всички детайли от плануванаъа стратегия ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР