Президентът Румен Радев даде да се разбере, че България ще

...
Президентът Румен Радев даде да се разбере, че България ще
Коментари Харесай

Румен Радев: Може да претендираме за среща Путин-Зеленски

Президентът Румен Радев даде да се разбере, че България ще желае да е хазаин на среща сред украинския президент Володимир Зеленски и руския му сътрудник Владимир Путин.

" Логично е да има среща сред президентите на Русия и Украйна. Надявам се тя да стане. От двете страни от ден на ден осъзнават, че войната не е решение. България има съображение да претендира да бъде място за едни такива договаряния, само че това би трябвало да стане в съгласуваност с Европейския съюз ", обяви Радев в отговор на журналистически въпрос дали страната ни би била медиатор за среща сред водачите на двете страни в спора. Той сподели това след визитата си на граничния пункт Дунав мост и спешния център с настанени украински жители в Русе.

Радев разгласи, че настоява за създаване на единна национална система за ръководство при рецесии, която да е работеща и да включва ясно избрани задължения както на институциите, по този начин и на жителите. След срещата си с бежанци от Украйна президентът сподели: „ Голяма част от тези хора са с български генезис и чакам по най-бързия метод да бъде решен казусът с бързото издаване на документи за идентичност на хора от нашата историческа диаспора. Трябва да го създадем. Те би трябвало да имат опция да се включат интензивно в пазара на труда, да употребяват обучение, медицински услуги, всички права, които има един български жител. Това е наш дълг, само че би трябвало да бъде и част от нашата демографска политика, извънредно значима “.

" Трябва да се усъвършенства координацията. Това е преди всичко. Украинските жители питат къде могат да отидат и по какъв начин могат да получат статут. Трябва по-бърза динамична връзка. Кризисният щаб е належащо да дава по-добра информация, която да се получава в писмен тип. Очакваме скоро време да има обединен портал и да се раздадат листовки, в които да има цялата информация, като да вземем за пример - в коя община могат да отидат ", сподели още Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР