Президентът Руме Радев ще връчи в четвъртък третия мандат на

...
Президентът Руме Радев ще връчи в четвъртък третия мандат на
Коментари Харесай

Радев дава третия мандат на ИТН

Президентът Руме Радев ще връчи в четвъртък третия мандат на „ ИТН “ (ИТН), оповестиха от президентството.

Новината идва, откакто първите две политически сили ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) неизпълнени първите два мандата.

Връчването ще се състои от 11 ч. Има Такъв Народ към този момент споделиха, че в случай че получат третия мандат, ще го върнат несбъднат, както и че съгласно партията е по-добре да има предварителни избори, които да се съчетаят с вота за европейския парламент през юни.

Третият мандат е финален и се дава на парламентарно показана партия, определена от президента. Ако не бъде изпълнен, следва сформиране на служебно държавно управление и привикване на предварителни избори.

Парламентарната група на Има Такъв Народ е най-малка от шестте партии в Народното събрание. Партията е учредена от Слави Трифонов и дългогодишния екип на телевизионното му предаването. Освен през днешния ден, е получавала мандат още два пъти.

След като беше записана от съда през 2020 година, Има Такъв Народ стана втора на предварителните избори през април 2021 година и върна втория изследователски мандат несбъднат. По-късно завоюва изборите през юли, само че, който не получи поддръжка от евентуалните съдружни сътрудници Демократична България и " Изправи се.БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ). Трифонов упрекна тях за несполучливия опит.

През ноември Има Такъв Народ беше към този момент пета политическа мощ и влезе в коалиция с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. След половин година в ръководството Трифонов заяви, че от обединението под предлог, че има разминавания с политиките по отношение на Северна Македония. След като участваха в сполучливия избор на съмнение против кабинета на Петков, започнаха да гласоподават с опозицията в Народното събрание и да отсъстват на съвещания на парламентарните комисии.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР