Президентът Росен Плевнелиев е призован като свидетел по делото срещу

...
Президентът Росен Плевнелиев е призован като свидетел по делото срещу
Коментари Харесай

Съдът вика Плевнелиев по делото срещу Николай Ненчев

Президентът Росен Плевнелиев е свикан като очевидец по делото против някогашния министър на защитата Николай Ненчев.

Ненчев е обвиняем за това, че не е извършил контракт с съветска компания " РСК-МиГ " за ремонта на изтребителите. 

По делото Плевнелиев е бил свикан за през днешния ден, само че той е дал отговор на съда, че не може да участва поради пътешестване в чужбина. Плевнелиев бе свикан наново за съвещанието по делото на 8 октомври. 

Неговото явяване е поискано от прокуратурата, само че юристите на Ненчев също държат на неговия разпит.

На 4 юли тази години като очевидец по делото в правосъдна зала към този момент се яви актуалният държавен глава Румен Радев.

На днешното съвещание по делото беше изслушан различен някогашен министър на защитата - Велизар Шаламанов, който заемаше поста в държавното управление на Георги Близнашки. Изскане за чуването му направи юристът на Ненчев Менко Менков. Според него Шаламанов е значим с това, че е участвал на срещата на върха на НАТО в Уелс, където беше взето решение и се подписват няколко заявления за ограничение зависимостта от Русия на военните доставки и военното съоръжение. 

" Той беше извънредно обстоен, участвал е на срещата на държавните глави на страните-членки от НАТО в Уелс през 2014 година където се взема решение и се подписват няколко заявления за ограничение зависимостта от Русия на военните доставки и военното съоръжение в страните-членки от НАТО, което директно касае България и следващи дейности, които са подхванали и приемането на Програмата 2020 в България. Програмата на Министерския съвет, която е наложителна към този момент за осъществяване и последяващите решения за отърсване зависимостта от Русия, заради което е и последвало решението на министър Ненчев за предаване за рационализация на част от моторите на самолетите Миг 29 в Полша ”, сподели юристът, представен от БГНЕС. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР