Президентът покани на разговор Главчев, след като той поиска външният

...
Президентът покани на разговор Главчев, след като той поиска външният
Коментари Харесай

Главчев отиде на среща с президента на Дондуков 2

Президентът предложения на диалог Главчев, откакто той изиска външният министър Стефан Димитров да бъде заменен с Даниел Митов, който е заместник-председател на ГЕРБ, а земеделският Кирил Вътев - с шефа на фонд " Земеделие " Георги Тахов.

Вчера министър председателят Главчев сподели, че е подготвен на разговор и означи, че в случай че президентът не подпише препоръчаните смени, Радев ще носи отговорност за следствията. Президентът, от своя страна, е на мнение, че не е редно заместник-председател на партия да е част от длъжностен кабинет, което пък провокира гневна реакция от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Конституцията не обвързва със период президента по кое време би трябвало да подпише указа за назначение.

Според програмата на Народното събрание през днешния ден Главчев би трябвало да дава отговор и на депутатски въпроси. В парламентарния надзор се чака да вземат участие и служебните министри Евтим Милошев, Атанас Запрянов, Галя Кондева и Петър Димитров. 

Като закрепена точка първа в дневния ред на Народното събрание е разискването на законопроект за изменение и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Като втора точка е предвидено първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, импортиран от Корнелия Нинова от " Българска социалистическа партия за България " и група народни представители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР