Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени

...
Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени
Коментари Харесай

Нинова: Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение

Президентът Първанов е оповестил събиране за ново ляво обединяване. Поканени са АБВ - Румен Петков, " Изправи се БГ " - Мая Манолова, " Движение 21 " - Татяна Дончева, " Българска прогресивна линия " - Краси Янков, " Нормална страна " на Кадиев и МИР на Симеон Славчев, разгласи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи.

" Виждаме, че това са ръководители на партии, всички някогашни членове на Българска социалистическа партия ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия. 

" Важно е това обединяване към какво ще се случва, какви хрумвания, каква характерност на модерното ново ляво се търси в един подобен формат. Засега хрумвания не сме чули. Що е то новото ляво, по какъв начин ще се развива. Не сме чули и прочели, само че чуваме ултиматуми към нас, заклинания и организационни въпроси ", съобщи Нинова. 

" Всички тези наши някогашни приятели са напуснали Българска социалистическа партия преди нашето управление на партията, при други управления.

Правя тази спогодба, тъй като виждаме, че част от претенциите през днешния ден са към нас като управление ", съобщи Нинова и изреди по кое време посочените водачи са напуснали редиците на левицата. 

" Ние като ново управление от 2016 година насам положихме старания да върнем тези наши приятели към общата лява политика.

С АБВ бяхме в обща коалиция и имаха собствен народен представител в предишния парламент, с Татяна Дончева направихме опит за коалиция, до момента в който не стигнахме до нейното изискване да си променим името на партията и да станем БСП-21, неизпълнимо изискване. За Мая Манолова работихме за кмет, цялата софийска организация, тя ни напусна, откакто не завоюва изборите за кмет. Георги Кадиев беше наш народен представител в предишния парламент, т. е. ние положихме всички старания да съберем тези субекти, които в годините са напуснали Българска социалистическа партия... ", съобщи Нинова. 

" Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите и процесите да търси обединяване в ляво,

стигали сме даже до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тематика е доста значима, всеки опит за обединяване в ляво си заслужава, само че е значимо върху какво стъпва ", съобщи Нинова. 

" Днес се обръщаме към тези наши някогашни членове на партията, напуснали и основали свои субекти: Върнете се в Българска социалистическа партия!

Подновете си участието в Българска социалистическа партия, заповядайте назад, с цел да можем с потенциала на всички да търсим обединяване и мощ вляво ", прикани водачът на левицата Корнелия Нинова. 

Каним всички в Българска социалистическа партия да си възобновят участието, съобщи Нинова. 

Тя разяснява и събиране на заявления от партийни организации с искане за бърз конгрес на 10-11 декември и промяна на управлението. 

" Изчакахме да забележим тези заявления, да постъпят публично и да забележим дали преместваме публично конгреса от февруари през декември. Информираме ви, че до този миг публично на " Позитано ", както си му е редът, по правилник, са постъпили 6 заявления, импровизирано знаем за още 17, само че не са пристигнали. Тоест общо 23 от общо 296 организации ", заяви Нинова и добави, че с цел да бъде заменена датата на конгреса от постъпването на декларацията до конгреса, би трябвало да има 15 дни. 

Във връзка с нейни изявления и на депутата от левицата Георги Свиленски за машинното гласоподаване и кодовете за машините. От прокуратурата ще възложат и инспекция на ДАНС по случая, оповестиха от държавното обвиняване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР