Президентът не каза нищо ново в словото си, а демонстрира

...
Президентът не каза нищо ново в словото си, а демонстрира
Коментари Харесай

Тома Биков: Президентът води хибридна политика

Президентът не сподели нищо ново в словото си, а показва тяснопартийно конфронтиране. Със сигурност проблеми има и никой няма срещу те да се показват от президента. Той обаче не приказва с никой различен, с изключение на с Българска социалистическа партия. Той приказва за повсемесен разпад на държавността, само че не показва нищо съответно. Това сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той не сподели сходно нещо. Румен Радев уточни, че не се съблюдава законът и Изборния кодекс. Всички секции в България трябваше да имат машинно гласоподаване. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов.

Темата прерасна във взаимни нападки поради грандиозни изборни нарушавания. „ Аферата Костинброд граничеше с прелом. Има решение на съда, което е незадоволително. Тези, които го проведоха трябваше да бъдат правосъдно преследвани, безапелационен беше Тома Биков.

Според Българска социалистическа партия тогава е предотвратена огромна изборна машинация с подправени бюлетини. По думите му, тогава е имало камиони с двойни дъна.

„ Питайте Петър Кънев, който печаташе бюлетини за вас и сподели, че това, което говорите са нелепости “, репликира Биков.

„ Всички избори, които загубите очевидно са нечестни “. Отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Проданов изясни, че в секцията, в която гласоподават приятелите и фамилията му е нямало нито един глас за него, което е необичайно. Президентът прикани за други възможности като безапелационна стратегическа политики. Това се реализира със стратегически документ, изясни представителят на опозицията. Проблемът е в системата. Това значи президентска република. Смяна на модела и връщане към Конституцията, изясни Христо Проданов.

България е парламентарна република и решенията се взимат в Народното събрание, подсети Биков.

От Българска социалистическа партия считат, че решенията се взимат другаде, а в Народното събрание единствено се одобряват.

Чуха се рецензии към президента, по отношение на външната му политика.

„ Президентът направи външнополитически гаф с обръщането на позицията си на 180 градуса единствено за няколко дни във връзка с рецесията сред Русия и Украйна. Питам се кой е виновен за това. За два дни той съумя да създаде антируска и антиукраинска позиция. Нека се държим като сериозна страна. Президентът води хибридна политика. В изявлението си той унищожава доверието, което Европа има към нас “, сподели Биков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР