Президентът на Южна Корея Юн Сук-юл помилва вицепредседателя на Samsung

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук-юл помилва вицепредседателя на Samsung
Коментари Харесай

Южна Корея помилва наследника на Samsung

Президентът на Южна Корея Юн Сук-юл помилва вицепредседателя на Samsung Electronics Джей Лий, а от министерството на правораздаването на страната оповестиха, че той е нужен, с цел да оказва помощ за превъзмогването на "национална икономическа рецесия ".

Помилването е значително алегорично, защото Лий към този момент бе освободен предварително, откакто прекара 18 месеца в пандиза по обвинявания в корупция във времето, когато оглавяваше най-големия производител на смарт телефони в света.

Това обаче би трябвало да значи, че Лий ще има опция да се занимава по-свободно с бизнес каузи и да оглави някои съществени ходове от страна на Samsung, споделят анализатори.

Лий, който е правоприемник на фамилията, основало Samsung, приветства решението и даде обещание да работи старателно за националната стопанска система, осведоми организация Yonhap.

Президентът помилва и ръководителя на Lotte Group Шин Дон-бин, който беше наказан на две години и половина затвор за корупция.

"Искрено благодарим на решението за опрощение от страна на държавното управление и народа, а ръководителят Шин Донг-бин и чиновниците на Lotte ще допринесат за превъзмогването на комплицираната световна рецесия, " се споделя в изказване на Lotte.

Още преди да получи опрощение, Лий се беше завърнал в светлината на прожекторите, като още през май взе участие в посещаване на президента Юн американския му сътрудник Джо Байдън в цех на Samsung за произвеждане на чипове.

Той също по този начин посети Европа през юни, с цел да се срещне с основния изпълнителен шеф на ASML Holding NV Питър Венинк, с който разискаха внедряването на високотехнологично съоръжение за произвеждане на чипове.

Анализатори от дълго време чакат решения по огромни планове за сливания и придобивания и вложения, откакто Лий се върна в Samsung, а източници от компанията настояват, че такива решения би трябвало да се вземат единствено от негои.

"Това отстранява ограничаването за работа, което беше наложено на Лий, " споделя пред Ройтерс Парк Джи-гун, който оглавява компанията Leaders Index.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР