Президентът на Венецуела Николас Мадуро изпрати писмо до световните лидери

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро изпрати писмо до световните лидери
Коментари Харесай

Мадуро пише на световните лидери, оплаква се от САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро изпрати писмо до международните водачи с молба за поддръжка в битката против преследването от страна на Съединени американски щати. Посолството на републиката в Москва даде на ТАСС текста на писмото.
Венецуелският водач обръща внимание на обстоятелството, че във време, когато страните би трябвало да бъдат загрижени за обстановката, обвързвана с разпространяването на ковид, Съединени американски щати не престават да се придържат към своята линия за оказване на оптимален напън. Новата стъпка в тази посока съгласно него е обвиняването за присъединяване в трафик на опиати, повдигнато от американските управляващи против висши чиновници на Венецуела, в това число и самия Мадуро.
" Пред лицето на толкоз съществени условия, апелирам за вашата скъпа поддръжка в това немислимо и случайно гонене, осъществено посредством обновена версия на остарелия макартизъм, отпушен след Втората международна война. Тогава те случайно назоваха съперниците си комунисти, с цел да ги преследват, а през днешния ден те го вършат посредством случайно категоризиране като терористи или наркодилъри без никакви доказателства за това. Осъждането и неутрализирането на тези неоправдани офанзиви против Венецуела през днешния ден ще бъде доста потребно и ще попречи на Вашингтон да организира сходни акции на следващия ден против други нации и държавни управления по света “, се споделя в писмото.
Мадуро акцентира, че дейностите на Вашингтон " са освен противозаконни, само че и са в поддръжка на подправено обвиняване в наркотрафик и тероризъм с единствената цел да имитират хипотетично гонене на венецуелските управляващи ".
На 26 март САЩобявиха премия от 15 милиона $ за информация, която би довела до " арест и/или наказание " на венецуелския президент, както и премия в размер на 10 милиона $ за сходна информация за други управляващи в страната. Съединени американски щати повдигнаха също обвинявания против Мадуро и редица други държавни чиновници за присъединяване в трафик на опиати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР