Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разузнавателните

...
Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разузнавателните
Коментари Харесай

Украйна възнамерява да произведе един милион дрона до края на годината

Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разследващите служби, взели участие в потапянето на съветската ракетна корвета " Ивановец ".

А представителят на украинските Военноморски сили Дмитро Плетенчук съобщи, че Киев е понижил съвсем на половина състава на съветския Черноморски флот. В началото на 2022 година той се е състоял от 80 кораба. Оттогава 25 са били потопени, а 15 са понесли съществени вреди.

Според в. „ Уолстрийт Джърнъл “ Украйна има намерение да усили производството на дронове FPV – с 1 милион до края на тази година. Тези безпилотници разрешават на оператора да вижда от първо лице цялата конюнктура в обсега на камерата.

Журналисти от американското издание настояват, че Украйна желае дроновете да заместят в избрана степен изчезналите артилерийски боеприпаси на фона на неяснотите към новата помощ от Съединени американски щати.

Междувременно назначените от Москва ръководители на Луганска област в източна Украйна оповестиха, че при обстрел от украинска страна в окупирания град Лисичанск са починали минимум 28 души. Други 10 са били избавени под руините на разрушена пекарна.

Украинските управляващи не са коментирали изказванията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР