Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви вчера, че търговията в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви вчера, че търговията в
Коментари Харесай

Зеленски предупреди: Ако не бъдат разблокирани пристанищата ни, светът ще се изправи пред продоволствена криза

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че търговията в пристанищата на страната е застинала и прикани интернационалната общественост да предприеме незабавни стъпки, за слагане на завършек на съветската обсада, което да разреши да се придвижат доставките на пшеница, с цел да се предотврати международна продоволствена рецесия, съобщи Ройтерс.

Володимир Зеленски направи тези мнения, откакто беседва с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, който беше на посещаване в Одеса - огромно пристанище на Черно море, от което се изнасят селскостопански артикули.

" За първи път от десетилетия в Одеса няма постоянно придвижване на комерсиалния флот, няма рутинна пристанищна работа. Това евентуално не се е случвало в Одеса от Втората международна война ", сподели Зеленски в свое видеообръщение. " И това е удар освен против Украйна. Без нашия селскостопански експорт десетки страни в разнообразни елементи на света към този момент са на ръба на дефицита на храни. И с течение на времето обстановката може да стане, почтено казано, плашеща ", добави той.

" Трябва да бъдат подхванати незабавни ограничения за разблокиране на украинските пристанища за експорт на пшеница ", написа по-рано Зеленски в своя канал в " Телеграм ". Той не посочи какви ограничения желае да бъдат подхванати. Страните от НАТО, в това число Съединени американски щати, изключват въоръжена интервенция поради опасения да не провокират по-широкообхватна война, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР