Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че в настоящата ситуация

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че в настоящата ситуация
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна не иска прекратяване на огъня

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че в актуалната обстановка Украйна няма да се съгласи на преустановяване на огъня и няма да подписва никакви нови " Мински съглашения " с Русия , тъй като това води единствено до загуба на територии , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" В момента, в който се намираме, ние не сме подготвени за преустановяване на огъня. Обяснихме, че няма да има Минск-3, или Минск-5, или Минск-7. Ние няма да играем тези игри. Ние загубихме част от нашите територии по този метод. И всички схващат това доста добре, всички го чуха от нас. Защото това е капан ", сподели Зеленски на конференция във вторник в Киев след края на срещата на върха на Кримската платформа.

Зеленски изясни от какво се опасява Украйна: краткотрайно помирение може да се проточи с години, в следствие страната в действителност ще загуби териториите, които сега са окупирани от Русия на изток и юг , а по-късно Русия може да нападна още веднъж и да се опита да завземе останалите на Южна Украйна: Николаев и Одеса с райони и даже, както сподели Зеленски, " отново да се опита да превземе Киев . "
 Русия не стопира да нападна Харков
Русия не стопира да нападна Харков

Запорожието още веднъж е на прицел

При пълномащабна война с Русия най-лошият сюжет за Украйна към този момент е зад тила ни, споделя украинският министър на защитата Олексий Резников.

" Ние сме на стадий стабилизиране на целия фронт или линия на конфликт с малко придвижване на единици. Създадохме доста положителни възпиращи средства там ", сподели Резников в изявление за Си Ен Ен.

Украинският министър на защитата съобщи, че страната му е на прага на нов стадий от войната, откакто е почнала своя лична контранастъпателна акция .

Дългият застой обаче, сподели той, може да накара интернационалната общественост да се умори от тази война , което ще се отрази на успеваемостта на военната помощ за Украйна.

" Аз го назовавам синдром на умората, за мен това е една от главните закани. И ние би трябвало да работим с тази опасност, тъй като би трябвало да приказваме с хора като Вас, да поддържаме връзка, да питаме хората. Защото (това би било) доста, доста рисково за нас ", сподели украинският министър на защитата.
 Столтенберг: Няма отмалялост! НАТО стои зад Украйна
Столтенберг: Няма отмалялост! НАТО стои зад Украйна

Кремъл води война на изтощение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР