Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на мисията да намали

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на мисията да намали
Коментари Харесай

Зеленски очаква новият министър на отбраната да възстанови доверието

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разпореди на задачата да понижи бюрокрацията и да усили доверието в министерството . Назначението на Умеров идва след поредност от корупционни обвинявания против предходното управление, осветени от украинските медии, предава Ройтерс.

Зеленски след обвиняванията, които. Военни анализатори считат, че това няма да окаже доста влияние върху военните старания на Украйна.

При представянето на Умеров на висшите военни и чиновници на защитата, Зеленски дефинира няколко целта за новия министър. Сред тях са развиване на интернационалното съдействие и ориентиране на Украйна към участие в НАТО.

" Най-важното е повишението на доверието в институцията. Искаме да имаме доверие в решенията, които се вземат, в публичните поръчки и в доставките ", сподели Зеленски.

Президентът акцентира, че в случай че са нужни промени за богатството на бойците, те би трябвало да се случат неотложно. " Хората не са за еднократна приложимост ", добави той.

41-годишният Умеров, който размени Резников, е някогашен началник на Агенцията за приватизация на Украйна. На него се приписва поврат в активността на институцията и напъните за продажба на неефективни държавни компании на частни вложители макар войната.

" Моите цели включват превръщането на Министерството на защитата в главната институция за съгласуваност на отбранителните сили, повишение на полезността на обособения боец, развиване на военната промишленост и, несъмнено, битка с корупцията ", сподели Умеров.

Той добави, че има за цел да укрепи интернационалната коалиция от съдружници по време на войната против Русия и да сътвори " евентуално даже непредвидени партньорства ".

Президент Зеленски изрази убеденост, че Умеров е в положение да извърши всички сложени му задания.
 Резников: Украйна разполагаше с запаси единствено за два месеца война
Резников: Украйна разполагаше с запаси единствено за два месеца война

Западът е дарил над 4500 артилерийски системи, 3500 противовъздушни системи и 6500 бронирани транспортни средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР