Президентът на Украйна Володимир Зеленски се включи в заседание на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се включи в заседание на
Коментари Харесай

Зеленски пред гръцкия парламент: Тези, които шантажират Европа, винаги губят

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се включи в съвещание на гръцкия парламент. Той прикани Запада " да изправи Русия пред правораздаването ", заявявайки, че дейностите на Москва са ориентирани освен против Украйна, само че също против Европа.

„ Веднъж и вечно ние може да научим Русия и всеки различен евентуален агресор, че тези, които избират войната, постоянно губят, тези, които шантажират Европа с икономическа и енергийна рецесия, постоянно губят”, сподели той.

Той повтори апелите, че демократичният свят би трябвало да отхвърли съветския нефт и би трябвало изцяло да блокира съветските банки от интернационалната финансова система. „ Нека бъдем почтени, защото през цялото време дейностите на Русия бяха ориентирани освен против Украйна, само че също против Европа”, сподели той.

Зеленски съобщи, че страната му се нуждае от системи за противовъздушна защита, артилерийски системи, муниции и бронирани транспортни средства, с цел да задържи съветското настъпление, добавя Асошиейтед прес.

„ Колкото по-скоро Украйна получи тази помощ, толкоз повече животи ще можем да спасим в Украйна ", съобщи Зеленски в обръщението към гръцкия парламент.

Той акцентира на разрушенията, нанесени на южния пристанищен град Мариупол, в който живее огромна гръцко-украинска общественост, и прикани Гърция да помогне за попречване на същата орис на Одеса - различен украински пристанищен град с дълбоки връзки с Гърция.

Украинският президент прикани за налагане на наказания на всички съветски банки и възбрана за влизане на съветски кораби в пристанищата като метод да се попречва опцията на Русия да финансира войната.

„ Русия е безусловно уверена в своята непобедимост и в това, че може да прави каквото си желае, без да остане ненаказана. Ние би трябвало да го спрем. Трябва да надигнем Русия пред съда ", сподели Зеленски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР