Президентът на Украйна Володимир Зеленски се включи в пленарното заседание

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се включи в пленарното заседание
Коментари Харесай

Зеленски изправи ЕП на крака и разплака преводач с описание на ударите по Харков

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се включи в пленарното съвещание на Европейския парламент, на което беше разисквана резолюция за отваряне на процеса по присъединение на страната към Европейския съюз. 

Зеленски изнесе тирада пред евродепутатите от Киев, като беше посрещнат с овации от всички присъстващи в пленарната зала на Екологичен потенциал. 

Докато той говореше, парламентарният преводач от украински на британски език се разплака при описанието на утринния обстрел от съветски ракети по площад " Свобода " в Харков.  

" Две крилати ракети удариха Харков, който е близо до границата с Руската федерация. Там постоянно е имало доста руснаци и постоянно е имало другарски и топли връзки. Над 20 университета има в този град. Това е град с най-големия брой университети. Младежта в Харков е интелигентна, умна. Хората постоянно се събират на празници на най-големия площад в страната ни - площад " Свобода ". Това е най-големият площад в Европа. Можете ли да си визиите, че тази заран две крилати ракети удариха площад " Свобода "? Десетки са убити. Това е цената на свободата ", сподели Зеленски в изказването си пред Екологичен потенциал. 

Listen: The official Ukrainian translator for the European Parliament appears to hold back tears as President Volodymyr Zelenskyy delivers a speech on the Russian invasion to MEPs.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР