Президентът на Украйна Володимир Зеленски се изказа за днешното ракетно

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се изказа за днешното ракетно
Коментари Харесай

В Киев се похвалиха, че повечето руски ракети са били свалени

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се изрече за днешното ракетно нахлуване: Силите за противовъздушна защита смъкнаха множеството от съветските ракети, изстреляни по Украйна, сподели той и акцентира, че народът на Украйна няма да се съобщи.

По данни от командването на военновъздушните сили на Украйна свалени са повече от 60 ракети от общо над 70, които са били употребявани при ударите.

Според командването на военновъздушните сили предварителната информация сочи, че 38 крилати ракети Х-101/Х-555 са били изстреляни от осем стратегически самолета Ту-95МС, носещи ракети, от региона на Каспийско море и Волгодонск, Ростовска област.

Русия е нанесла и 22 удара с крилати ракети " Калибр " от кораби на Черноморския флот.

Украйна е атакувана и от акваторията на Черно море от бомбардировачи с отдалечен обхват на деяние Ту-22М3 с три крилати ракети Х-22, както и от изтребители Су-35 с шест управляеми авиационни ракети Х-59 и една Х-31П.

В резултат на днешната ракетна офанзива са изумени енергийни уреди в Киевска, Виницка и Одеска област, а в някои райони се постановиха изключителни прекъсвания, съобщи министър-председателят Денис Шмигал.

В същото време, сподели той, енергийната система на Украйна работи и остава непокътната, съобщи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР